Wykonanie
Kanapeczki koktajlowe z
chleba razowego z
wędzonym łososiem i kremowym
serkiem chrzanowym na świeżej
rukoliBardzo smaczne i efektowne kanapeczki. Sprawdzają się jako przystawka na przyjęciu, jako wieczorna przekąska do białego
wytrawnego wina lub jako wykwintne śniadanie. Aromatyczny
łosoś, orzechowa
rukola, pikantny i kremowy
serek chrzanowy oraz świeże
pełnoziarniste pieczywo, pysznie, łatwo i zdrowo. Gorąco polecam!

Dla 1 osoby przygotuj:2 kromki
chleba razowego z foremki (ja wybrałam ze
słonecznikiem)1 czubatą dużą łyżkę kremowego
serka chrzanowego1 garść
rukoliok. 5 plasterków
wędzonego łososiaświeżo mielony
pieprz1 małą łyżkę
oliwy z oliwek
Kromeczki pokrój na ćwiartki, każdą posmaruj
chrzanowym serkiem. Następnie na pierwszej ułóż
łososia, na nim kolejną kromeczkę
serkiem do dołu i posmaruj ją z wierzchu
serkiem. Na wierzchu połóż
łososia i tak jeszcze dwa
razy. Po złożeniu obu wieżyczek ułóż je na
rukoli, pokrop delikatnie
oliwą i przypraw świeżo mielonym
pieprzem. Kanapeczki bardzo wygodnie się je, oddzielając pojedyncze warstwy, uwielbiam je! Smacznego!