Wykonanie
Piątkowy wieczór to doskonała okazja, żeby otworzyć butelkę
czerwonego wina. Zawsze w takiej sytuacji mile widziana jest sprytna przekąska. Czyli szybka, prosta w przygotowaniu, pyszna i podkreślająca smak
wina. Mam tu propozycję bardzo godną polecenia! Kremowy
ser camembert, chrupiące
orzechy włoskie, kwaśna
żurawina i świeża
rukola na złotej grzaneczce. Właściwie nie zauważyłam kiedy się skończyły, a były takie dobre.

Dla 2 osób przygotuj:1
ser camembert z
pieprzem3 tosty1 duża łyżka
konfitury z
żurawiny (może być z
borówki, tarniny lub innego
dżemu, który lubisz)1 garść
rukoli12 połówek
orzechów włoskichNastaw piekarnik na 200 stopni. Tosty podziel na ćwiartki.
Camemberta podziel na ćwiartki, każdą podziel na 3 części. Na dwunastu trójkątnych kawałkach tostów, połóż 12 trójkącików
camemberta i włóż je do piekarnika. Po 5 minutach w każdy kawałek
sera wciśnij ćwiartkę
orzecha włoskiego.


Po 3 minutach wyjmij grzanki, ułóż na
rukoli. Na każdą grzaneczkę nałóż odrobinę
żurawiny i gotowe. Smacznego!

