01.Marzec 2015Witam. Dzisiaj, na niedzielne popołudnie proponuje eklerki, zrobione z ciasta francuskiego, nadziewane kremem waniliowym i śmietaną. Coś innego i w dodatku szybko się robi. Ja nazwałam je śnieżynki z kremem waniliowym.ŚNIEŻYNKI Z KREMEM WANILIOWYM.SKŁADNIKI ;6 płatów ciasta francuskiego - mrożonego1 budyń waniliowy100 g serka homogenizowanego1,5 szklanki mleka3 łyżki cukru200 g śmietany kremówkiPRZYGOTOWANIE :Ciasto mrożone kroimy na 18 pasków i pieczemy w piekarniku na zloty kolor w temperaturze 180C.Po upieczeniu zostawiamy do przestygniecia.Gotujemy budyń, po ostygnięciu mieszamy z serkiem homogenizowanym, na jednolita masę i odstawiamy do lodówki na kilka minut.Przed podaniem kroimy nasze eklerki na pół i nadziewamy kremem .Ubijamy śmietanę na sztywno i zdobimy nasze eklerki.SMACZNEGO !!!