Wykonanie
Niedługo Walentynki :-POsobiście nie obchodzę tego święta, aczkolwiek nie ukrywam, że jest to dobry powód aby dodać coś tematycznego na bloga :-D Tym razem więc
mus czekoladowy z małą, słodką niespodzianką w postaci
bezy :) Jest wyjątkowo smaczny, szczególnie jeśli jest schłodzony.








Składniki (na około 6 sztuk):100 g
gorzkiej czekolady dobrej jakości2
żółtka150 ml
śmietanki do ubijania80 g
cukru75 g
masławiórki kokosowebezyMasło i
czekoladę rozpuścić w kąpieli
wodnej. Dobrze wymieszać.
Żółtka ubić z
cukrem na puszystą masę. Dodać Rozpuszczoną
czekoladę i
masło. Zmiksować.
Śmietankę ubić na sztywno. Dodać do masy czekoladowej i dokładnie zmiksować.Mus wlewać do foremek wyłożonych folią spożywczą. Do każdej wcisnąć
bezę, tak by zatopiła się w musie.Włożyć na ok. 1 , 5 h do zamrażalnika.Posypać wiórkami kokosowymi.Przechowywać w lodówce, wyciągnąć przed samym podaniem.Smacznego!


