Wykonanie
Galaretka i
jogurt. Dwa zwykłe produkty, które wlaściwie znam na wylot... Nigdy nie łączyłam ich razem... Do czasu, gdy odkryłam, że w połączniu ze sobą dają orzeźwiający i lekki deser. Musicie spróbować!Składniki (2 porcje):- 1
galaretka owocowa bez
cukru- 200g
jogurtu naturalnegoGalaretkę przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu, odstawiamy do sotygnięcia. Gdy
galaretka wystygnie dodajemy do niej
jogurt i dokładnie mieszamy, najlepiej z użyciem trzepaczki wtedy pozbędziemy się wszelkich grudek a dodatkowo wtłoczymy do środka powietrze, dzięki
czemu nasze ptasie mleczko będzie miało lekką, piankową konsystencję. Odstawiamy do lodówki na 2godz.Moją ulubioną wersją tego prostego deseru jest połączenie kwaskowatej
galaretki cytrynowej ze świeżymi
truskawkami podanymi jako dodatek do deseru. Pychotka:)