ßßß
 
            
         Brownie to zdecydowanie mój ulubiony rodzaj ciasta czekoladowego. Aromatyczne, lekko wilgotne - raj dla takiego czekoladoholika jak ja!Składniki:- 250g gorzkiej czekolady- 200g masła- 250g cukru- 150g mąki- 4 jajka- 2 łyżki kakao- 250g masła orzechowegoDo rondelka wrzucam masło i gdy zacznie się roztapiać dodaję połamaną w kostkę czekoladę oraz cukier. Pozostawiam na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając aż masa będzie jednolita. Odstawiam na ok. 5min a następnie dodaję pojedynczo jajka, miksując cały czas masę. Na koniec wsypuję kakao i mąkę i jeszcze chwile miksuję.Czekoladową masę wylewam na blachę wyłożoną wcześniej papierem do pieczenia i na wierzch nakładam masło orzechowe. Zrobiłam to z użyciem rękawa cukierniczego, ale można też nakładać łyżeczkę a potem jej drugą końcówką rozprowadzić nierównomiernie na wierzchu. Całość wstawiam do nagrzanego do 180st. piekarnika na 25 minut.
Brownie to zdecydowanie mój ulubiony rodzaj ciasta czekoladowego. Aromatyczne, lekko wilgotne - raj dla takiego czekoladoholika jak ja!Składniki:- 250g gorzkiej czekolady- 200g masła- 250g cukru- 150g mąki- 4 jajka- 2 łyżki kakao- 250g masła orzechowegoDo rondelka wrzucam masło i gdy zacznie się roztapiać dodaję połamaną w kostkę czekoladę oraz cukier. Pozostawiam na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając aż masa będzie jednolita. Odstawiam na ok. 5min a następnie dodaję pojedynczo jajka, miksując cały czas masę. Na koniec wsypuję kakao i mąkę i jeszcze chwile miksuję.Czekoladową masę wylewam na blachę wyłożoną wcześniej papierem do pieczenia i na wierzch nakładam masło orzechowe. Zrobiłam to z użyciem rękawa cukierniczego, ale można też nakładać łyżeczkę a potem jej drugą końcówką rozprowadzić nierównomiernie na wierzchu. Całość wstawiam do nagrzanego do 180st. piekarnika na 25 minut.