Weekend się zbliża. Jeżeli pogoda dopisze to koniecznie musicie wybrac się na grilla i wypróbować mój przepis na te pyszne faszerowane jabłka :) Jako farszu użyłem bakalii, miąższu z jabłka, sera camembert, cynamonu i miodu- MNIAM !Składniki :/ na 1 porcje/-1 duże kwaśne jabłko- 2 łyżki bakalii- szczypta cynamonu- pół łyżeczki soku z cytryny- łyżeczka miodu- 1/4 z okrągłego camemberta- pół łyżeczki masłaPrzygotowanie :1. Odkrój górą częśc jabłka i wydrąż miąższ- odłóż go do miseczki.2. W tej samej miseczce wymieszaj wszystkie składniki: bakalie, ser pokrojony w kostkę, cynamon, miód i sok z cytryny i oczywiście miąższ z jabłka3. Nafaszeruj jabłka.4. Zawiń je w folię aluminiową i wstaw na grilla na około 15- 20 minut