Wykonanie
Długo nic nie wstawiałem, i strasznie mi głupio :( Bo obiecywałem, że
będę wstawiał przepisy codziennie. No ale niestety brak czasu mnie również nie oszczędza... Ale dzisiaj nadrabiam ... i wiecie co ? Zostało 5 dni do końca wyzwania :))) Ale się cieszę, że mi się uda:)

Dzisiaj dorada pieczona w pergaminie z
ziołami.Doradę kupiłem świeżą więc trzeba było ją wypatroszyć. I tu był problem, bo pierwszy raz w życiu musiałem obrobić
rybę od początku do końca. Najpierw łuski - do tej
pory chyba w kuchni się walają, bo czyszcząc
rybę strasznie nabałaganiłem, właśnie tymi łuskami :))
Potem wnętrzności, z tym ( z racji moich doświadczeń na studiach) nie było problemu :)Doradę piekłem w kieszonce z pergaminu z
bazylią,
natką pietruszki i
tymiankiem. W oryginale jest to
tymianek cytrynowy, ale niestety takich rarytasów u mnie w
mieście nie ma :(
Rybę należy piec w 220 °C przez jakieś 25 minut :)