Jak dla mnie najlepsze mięso w części " schabowego" to własnie mięso przy kości. Jest delikatne i soczyste, i po prostu najlepsze:)Zachęcam Was do spróbowania tego przepisu:)Od programu MasterChef każdy wie że Basia jest królową sosów. Także i w tym przypadku !Sos musztardowy wyszedł wysmienity, do tego w połączeniu z mięsem- GENIALNY :)Do mojego dania dodałem karmelizowane plastry marchewki :)Oto przepis na PYSZNY SOS MUSZTARDOWY :)3 szalotki1 łyżka mąki60 ml białego wytrawnego wina200 ml bulionu100 g smietany kremówki2-3 łyżeczki Dijonsól i pieprzNa rozgrzana patelnię po usmażeniu kotleta włożyć pokrojoną szalotkę i lekko ją zrumienić. Dodać mąkę i zestawić z ognia. Mieszać aż mąka się ze złoci.Postawić ponownie na ogień i dolać wino- zredukować o połowę.Dodać śmietankę i bulion- zagotować. Zestawić z ognia, dodać musztardęsól i pieprz.MUSZTARDY NIE WOLNO ZAGOTOWYWAĆ !