Wykonanie
Tak z rozpędu dodam kolejny przepis ! Ulubiona rzecz mojej mamy!
Beza z
bita śmietaną i
owocami, czyli TORT PAVLOVA ( lub Pavlovej- nie wiem dokładnie :)))Napisałbym że na taką zimową pogode takie
owoce od razu poprawiają humor- ale gdzie ta zima ?!
Borówki amerykańskie,
truskawki i
mango -
trio idealne :)

- 6
białek- pół szklanki
cukru- łyżeczka
mąki ziemniaczanej- łyżeczka
octu winnego

1.
Białka ubijamy z
cukrem na sztywną pianę2. Pod koniec ubijania dodajemy
mąkę i
ocet3. Pieczemy najpierw w 180°C przez 7 minut,
potem w 120 °C przez około 1,5 godziny.Pierwsze pieczenie w opcji GÓRA, drugie na TERMOOBIEGU.

GOTOWE ! Dodajemy
bita śmietaną i
owoce !Upieczona
beza powinna być chrupiąca na zewnątrz i jakby " nie upieczone" wewnątrz. :) Tak jak na zdjęciu poniżej :