Wykonanie
Bardzo prosty i niezwykle smaczny wypiek z
ciasta francuskiego. Przepis tradycyjny postanowiłam wzbogacić o Nutellę. Po upieczeniu cała kuchnia pachnie
cynamonem i
czekoladą :)Składniki:1 opakowanie
ciasta francuskiego⅓ szklanki
brązowego cukrułyżka
cynamonudwie łyżki NutelliOpcjonalnie parę ziarenek
waniliiCukier mieszamy z
cynamonem i ziarenkami
wanilii . Rozkładamy
ciasto francuskie na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Tak przygotowane ciasto smarujemy Nutellą, i posypujemy przygotowaną mieszanką. Składamy boki do połowy ciasta. Czynność powtarzamy i składamy ciasto jak książkę i kroimy w centymetrowe plasterki. Układamy na przygotowanej blaszce, w dość dużych odstępach od siebie.Pieczemy w temperaturze 200ºC około 15 minut aż nabiorą złotego koloru.Smacznego :-)
Tutaj możecie zobaczyć jak wygląda pieczenie w przyspieszonym tempie :)
Śledź nas na: