Wykonanie
W lodówce zalegało pół porcji gotowego
ciasta francuskiego - świeże, z owadziego sklepu. Wieczór ponury, bo za oknem zimowo. Trzeba go było szybko osłodzić. Takie ślimaczki robi się błyskawicznie, zrobiłam z
cukrem i
cynamonem, ale myślę, że wytrawna wersja też się uda.

składniki:paczka gotowego
francuskiego ciasta, rozwałkowanego
brązowy cukiercynamonprzygotowanie :ciasto rozwinąć, posypać równomiernie
cukrem i
cynamonem - kto lubi słodsze - sypie więcej. Zwinąć w ruloniki dwa długie boki ku sobie ( powstanie coś na kształt lornetki).Pokroić w "plasterki" grubości ok 1,5 cm. Każdy plasterek ciasta położyć pomiędzy dwie warstwy folii spożywczej i rozwałkować ma grubość ok. 0,5 cm. Przełożyć na blaszkę , piec 15 min w temperaturze 200 st.C. Smacznego!


