ßßß
 
            
         Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegojarzębina 1 kilogramówcukier 800 gramówgoździki według uznanialaska wanilii 0,5 sztukcytryna 1 sztukWykonanie:Zagotować litr wody z cukrem i przyprawami. Włożyć oczyszczoną, osączoną jarzębinę i gotować na małym ogniu 10 minut. Odsączone jarzębiny powkładać do mniejszych słoików, lekko przycisnąć i zalać zalewą, w której były gotowane. Słoiki szczelnie zamknąć i pasteryzować 10 minut w 85 stopniach. Gotowe słoiki odwrócić do góry dnem, aż do ostudzenia. Przechowywać w chłodnym miejscu.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPrzetwory weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegojarzębina 1 kilogramówcukier 800 gramówgoździki według uznanialaska wanilii 0,5 sztukcytryna 1 sztukWykonanie:Zagotować litr wody z cukrem i przyprawami. Włożyć oczyszczoną, osączoną jarzębinę i gotować na małym ogniu 10 minut. Odsączone jarzębiny powkładać do mniejszych słoików, lekko przycisnąć i zalać zalewą, w której były gotowane. Słoiki szczelnie zamknąć i pasteryzować 10 minut w 85 stopniach. Gotowe słoiki odwrócić do góry dnem, aż do ostudzenia. Przechowywać w chłodnym miejscu.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPrzetwory weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: