ßßß Cookit - przepis na Kompot z jarzębiny

Kompot z jarzębiny

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
jarzębina 1 kilogramów
cukier 800 gramów
goździki według uznania
laska wanilii 0,5 sztuk
cytryna 1 sztuk
Wykonanie:
Zagotować litr wody z cukrem i przyprawami. Włożyć oczyszczoną, osączoną jarzębinę i gotować na małym ogniu 10 minut. Odsączone jarzębiny powkładać do mniejszych słoików, lekko przycisnąć i zalać zalewą, w której były gotowane. Słoiki szczelnie zamknąć i pasteryzować 10 minut w 85 stopniach. Gotowe słoiki odwrócić do góry dnem, aż do ostudzenia. Przechowywać w chłodnym miejscu.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Przetwory weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11147/Kompot-z-jarzebiny