ßßß
To nasza ulubiona pasta do kanapek.Są potrawy które "wynosi" się z domu i po prostunie wyobrażamy sobie żeby ich nie było na naszym stole.Do takich należy ta pasta.Lubię ją przygotowywać, pachnie tak apetycznie że można ją łyżkami jeść :)
1 makrela wędzona2 ugotowane na twardo wiejskie jajka200g twarożku kremowego (lub serek śniadaniowy)pęczek natki pietruszkiszczypta przyprawy czubrica1 łyżka jogurtu naturalnego1 łyżka majonezupieprz, sól
Makrelę obieramy, oddzielamy mięso od skóry i ości.Ugotowane jajka kroimy w drobną kosteczkę( można wspomóc się urządzeniem do siekania).Natkę siekamy dość drobno.Łączymy wszystkie pozostałe składniki miażdżąc wszystko widelcem.Można bardzo dokładnie, ja wolę kiedy wyczuwa się kawałeczki składników.Doprawiamy i gotowe.