ßßß Cookit - przepis na Frytki z kabaczka

Frytki z kabaczka

nazwa

Wykonanie

Ciekawie smakują same lub jako dodatek do innych dań.
Można się pomylić, smakują bardzo jak ziemniaczane.
Moje dziecię nie poznało i zjadło jako "frytki":)
Potrzebne będą:
- duży kabaczek ( nie mylić z cukinią)
- ulubione zioła (bazylia, tymianek, oregano)
- olej do posmarowania
- sól
Nagrzewamy piekarnik do 200 stopni.
Obieramy kabaczka ze skóry, jest to dość żmudna praca ale się opłaca:)
Kroimy w podłużne cząstki, na kształt dużych frytek.
Rozkładamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Wlewamy do miseczki olej i pędzlem smarujemy każdy kawałek (no tak na szybko, niezbyt dokładnie).
Posypujemy ziołami i solą.
Pieczemy aż się mocno zrumienią, ok 30-40 minut.
Można przed podaniem lekko jeszcze skropić oliwą.
P.S. Lubicie frytki z majonezem? Ja tak...te również można sobie tak urozmaicić;)
Źródło:http://zufikowo.blogspot.com/2012/11/frytki-z-kabaczka.html