ßßß
Ciekawie smakują same lub jako dodatek do innych dań.Można się pomylić, smakują bardzo jak ziemniaczane.Moje dziecię nie poznało i zjadło jako "frytki":)Potrzebne będą:- duży kabaczek ( nie mylić z cukinią)- ulubione zioła (bazylia, tymianek, oregano)- olej do posmarowania- sólNagrzewamy piekarnik do 200 stopni.Obieramy kabaczka ze skóry, jest to dość żmudna praca ale się opłaca:)Kroimy w podłużne cząstki, na kształt dużych frytek.Rozkładamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.Wlewamy do miseczki olej i pędzlem smarujemy każdy kawałek (no tak na szybko, niezbyt dokładnie).Posypujemy ziołami i solą.Pieczemy aż się mocno zrumienią, ok 30-40 minut.Można przed podaniem lekko jeszcze skropić oliwą.P.S. Lubicie frytki z majonezem? Ja tak...te również można sobie tak urozmaicić;)