Wykonanie

Zdrowy i soczysty, no może odrobinę kaloryczny ze względu na
masło i
płatki, ale jest wart grzechu. Dobry na śniadanie, do
kawy czy
herbaty..dobry na podwieczorek i przekąskę w pracy..łatwo się kroi, a sok z
truskawek zamienia się w pyszny
syrop który "zlepia" całe ciasto..przepis z tej strony (moje wolne tłumaczenie;)300 g
truskawek2 łyżki
cukru pudru2 łyżki
soku z cytryny150g
brązowego cukru200g
masła200g
płatków200g
mąki pszennej
1. Pokroić
truskawki, obsypać
cukrem pudrem i polać
sokiem z cytryny. Odstawić.2. Rozpuścić
masło z
cukrem, chwilę podgrzewać do rozpuszczenia
cukru3. Zdjąć z ognia, dodać
płatki i
mąkę4. Rozłożyć połowę masy w natłuszczonej formie 20x20 cm5. Rozłożyć
truskawki6. Przykryć resztą masy7. Lekko docisnąć masę do brzegów formy8. Piec 60 min ( u mnie 170-180 stopni termoobieg)9. Kroić ciepłe ciasto, ale pozostawić w formie do wystygnięcia
Powiem wam w sekrecie że wciąż szukam przepisu "idealnego" na flapjack, a ten jest już bliski tego ideału..;)