ßßß
Składniki- 4 kromki chleba tostowego- 4 plastry boczku (lub szynki, łososia wędzonego, itd.)- 4 jajka- tarty żółty ser- masło do posmarowania formyPrzygotowaniePiekarnik nagrzać do 200 C. Cztery zagłębienia w formie na muffiny wysmarować masłem. Z każdej kromki chleba tostowego odkroić skórkę. Lekko spłaszczoną kromką wyścielić zagłębienie w formie na muffiny tworząc "koszyczek". Do środka włożyć boczek lub szynkę (można ją wcześniej podsmażyć na patelni). Do niedużej miseczki wbić jajko, a następnie przełożyć do naszego koszyczka z szynką lub boczkiem żółtko z niewielką ilością białka, tak aby jajko nie wylało się poza wgłębienie. Całość przyprawić solą i pieprzem, można także posypać tartym żółtym serem. Piec 15-20 minut. Smacznego!