ßßß
Cookit - przepis na TORT RAFFAELLO na orkiszowym biszkopcie
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
TORT RAFFAELLO na orkiszowym biszkopcie
Składniki
Śmietana 36%
Śmietana śnieżka
Adwokat
Wiórki kokosowe
Biszkopty
Żelatyna
Mleko
Wykonanie
Składniki na masę:750 ml
śmietany 36%
2 opakowania "
Śnieżki
"1 1/2 szklani
adwokata
4 łyżki
wiórków kokosowych
2 opakowani a
biszkoptów
(około 200 gr)20 g
żelatyny
6 łyżek
mleka
Żelatynę
rozpuszczamy w 4 łyżkach zimnego
mleka
.
Śmietanę kremówkę
ubijamy razem ze "
Śnieżką
" , dodajemy
adwokat
, mieszamy, pokruszone drobno
biszkopty
i wiór ki kokosow e, mieszamy. Następnie dodajemy rozpuszczoną w
mleku
żelatynę
. Dokładnie mieszamy.Przygotowany wg przepisu
biszkopt
orkiszowy,przekrawamy na pół. Następnie na jedną część kładziemy połowę masy,
potem
drugą część
biszkoptu
i pozostałą masę. Wierzch posypujemy
kokosem
. Wstawiamy do lodówk i aby masa stężała.
Źródło:
http://orkiszowakuchniaanny.blogspot.com/2013/01/tort-raffaello-na-orkiszowym-biszkopcie.html
Przepisy powiązane
Krem krówkowy z wiórkami kokosowymi
Kokosowy krem z adwokatem
Ciasto Raffaello
Kokosowa panna cotta z musem truskawkowym
NIEBIESKO-BIAŁY TORT
Składniki powiązane (0)