Wykonanie

Od zawsze wiem, że śniadanie to podstawa dnia. Inna sprawa, że kolację
mogę sobie śmiało odpuścić, ale nie wyobrażam sobie, że wychodzę z domu bez zjedzenia czegokolwiek. Biegam rano po domu jakby mi ktoś minutnik nakręcił, ale jedzenie musi być :-) Dlatego dziś mam dla Was szybką propozycję na śniadanie - lekką i zdrową :-) Możecie ją śmiało przygotować wieczorem i schować do lodówki (koniecznie pod przykryciem, żeby
awokado nie ściemniało za bardzo). I gwarantuję, że każdemu będzie smakować :-)SKŁADNIKI4
jajka1/2
awokado (musi być dojrzałe)2 łyżki
serka naturalnegozielony
koperek (ilość dowolna)
sól,
pieprz
Jajka gotujemy na twardo, studzimy i kroimy w drobną kostkę lub rozgniatamy widelcem.
Awokado rozgniatamy widelcem,
koperek drobno siekamy. Wszystkie składniki umieszczamy w salaterce i dokładnie mieszamy. Schładzamy w lodówce. Taka pasta genialnie smakuje w połączeniu z
tuńczykiem,
pomidorem lub z jednym i z drugim razem :-)