Wykonanie

Podobno weekend zaczyna się w piątek o 14-tej... według mnie sprawa mocno umowna... jakby nie patrzeć o tej
porze jest on już na pewno więc mam tu dla Was bardzo szybkie ciasto na zimno, bez pieczenia, równie dobrze możecie je zrobić w pucharkach, w formie deseru :-) Polecam (tym bardziej, że to kolejny mój eksperyment :-) )...SKŁADNIKI400 ml
mleczka kokosowego250 ml
mleka (krowiego)2
galaretki pina colada (na 375 ml
wody każda)4 - 5 plastrów
ananasa z puszkikilka podłużnych
biszkoptówkilka łyżek zalewy z
ananasów (tej z puszki)
Mleko i
mleczko kokosowe zagotowujemy, a następni rozpuszczamy w nich
galaretki, odstawiamy żeby całość wystygła. Gdy masa zaczyna krzepnąć miksujemy ja przez chwilę (dzięki temu pojawia się w niej drobne pęcherzyki powietrza), dodajemy pokrojone
ananasy i delikatnie mieszamy. Dno tortownicy wykładamy
biszkoptami, nasączamy je zalewą, a następnie wykładamy masę
galaretkową. Wierzch posypujemy startymi
biszkoptami lub wiórkami kokosowymi.