Wykonanie

Całe przedpołudnie spędziłam wisząc na telefonie i przeszukując kolejne oferty nadmorskich kwater. O ile na jedna rodzinę można znaleźć wszędzie, o tyle na dwie w tym samym miejscu już jest problem. Tym bardziej, że jedziemy za dwa tygodnie! Ale znalazłam :-) i mam nadzieję, że ten wyjazd będzie udany i to jak żaden inny :-) Moja córcia już zaczęła szykować zabawki i może jest to całkiem dobry pomysł, przynajmniej nie odkłada wszystkiego na ostatnią chwilę, tak jak rodzice ;-)A skoro przed południem nie miałam czasu na nic, to obiad musiał być dziś bardzo szybki :-) Postanowiłam nieco wyostrzyć smak tradycyjnych filetów w panierce i wiecie co? BOMBA!!!SKŁADNIKI1 podwójny
filet z kurczaka1/2 szklanki
mleka2 czubate łyżki ostrej
musztardyprzyprawa kebab-gyros lub taka do grilla
sólmąka i
bułka tarta do obtaczania

Fileta myjemy, oczyszczamy i dzielimy na cztery części, a następnie każdą rozbijamy, by były cieńsze. Każdy kawałek dokładnie nacieramy
solą i
przyprawą (jeśli chcecie możecie dodać też
pieprz, ale jeśli macie bardzo ostrą
musztardę, to jest to zbyteczne).
Mleko roztrzepujemy z
musztardą.
Mięso obtaczamy w
mące, następnie zanurzamy w mieszance
musztardy i
mleka (powinna być dość gęsta) i kolejno obtaczamy w
bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor po obu stronach.Takie wyostrzone filety smakują rewelacyjnie :-) i pamiętajcie o jakiejś surówce niwelującej ostrość ;-)