Wykonanie

I jakkolwiek by to nie brzmiało smakuje rewelacyjnie! Pomijając ten drobny szczegół, że lekkie danie to to nie jest... ale u nas zwolenników znalazło w sekundzie, mam nadzieję, że wśród Was też się tacy znajdą :-) nie rozpisuję się dziś -
daje mi się we znaki nieprzespana noc i iście bezbożna
pora pobudki :-( zanim zacznę gadać od rzeczy szybki przepis dla Was :-)SKŁADNIKIok. 300 g
kaszanki2 małe
cebule1 płaska łyżka
smalcusól,
pieprz1 opakowanie
ciasta francuskiegoCebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na rozgrzanym
smalcu, dodajemy pokrojoną
kaszankę i całość przez chwilę smażymy (wystarczy, żeby się rozleciała, nie musi być super gorąca), doprawiamy
solą,
pieprzem i odstawiamy z palnika.
Ciasto francuskie rozwijamy i kroimy na osiem kwadratów. Na każdym układamy nasze nadzienie (nie może być gorące, bo ciasto będzie się rozpuszczało, zrobią się dziury i nie da się skleić) i sklejamy w kształt trójkątów. Układamy na papierze do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 20 minut.Gotowe.Ja uciekam się regenerować...