Wykonanie
Kolejna inspiracja zaczerpnięta z fantastycznego bloga Pani Broni . Tym razem przekąska idealnie pasująca do
piwa ;-) Dla wielbicieli
oliwek oraz mocno słonych przegryzek. Zrobienie ich zajmuje chwilę czasu i trzeba trochę
mieć wprawy w paluszkach, ale efekt końcowy jest bardzo ciekawy i na pewno zaskoczy Waszych gości zarówno pod względem
smakowym jak i wyglądu ;-) Polecam!Składniki:1 opakowanie
ciasta francuskiego1 średni słoik
oliwek nadziewanych
papryką1
jajkoponadtojednorazowe patyczki na szaszłykipapier do pieczeniaWykonanie:
Ciasto francuskie rozłożyć i pokroić w paski o szerokości
oliwki. Na środku paska ułożyć
oliwkę i przełożyć paski na krzyż, następnie ułożyć następną i powtarzać czynność z ułożeniem 6-7
oliwek na szaszłyk (tak jak pokazałam na zdjęciu).


Szaszłyk nabić delikatnie na patyczek, ułożyć na papierze do pieczenia i posmarować roztrzepanym
jajkiem.

Piec w rozgrzanym do 200 st piekarniku przez 20 minut. Podawać na zimno z
piwem :-)


Smacznego! :-)