Wykonanie
(zdjęcie niebawem)Produkty:( na podzielenie
biszkopta na 4 warstwy)- 8 jaj- szklanka
mąki tortowej- szklanka
cukru-pół szklanki
mąki ziemniaczanej-
cukier waniliowy- 3 łyżki
oliwySposób przygotowania:1.
Białka ubić na sztywną pianę. Następnie po jednej łyżce dodawać
cukier oraz
cukier waniliowy .
Potem dodawać po jednym
żółtku dalej miksując.Odstawić mikser i stopniowo dodawać do masy obie
mąki , mieszając delikatnie łyżką.Po dokładnym wymieszaniu się składników wylać masę na przygotowaną tortownicę.Nastawić piekarnik na 160C i piec
biszkopt przez ok.40minut. Przed wstawieniem
biszkoptu to piekarnika, należy pozbyć się powietrza , uderzając tortownicą (kilka
razy) o blat/podłogę .
Biszkopt można stosować do innych ciast , lecz trzeba zmniejszyć ilość składników.Pozdrawiam ;)Michał