Wykonanie
Tak ! Ze względu na mniejszą ilość ruchu zimą i moje ciągłe patrzenie na ilość kcal postanowiłam zrobić sobie
dżem z
jabłek bez nadmiaru
cukru. Jak dla mnie te
jabłka są słodkie nawet bez niego, a więc po co go używać jak nie potrzeba? Zobaczymy czy będą mi smakowały w mroźny dzień :) Ale według mnie do naleśników, ciepłej bułeczki czy gofrów będą idealne ! Oczywiście jak ktoś chce może go sobie dosłodzić :)Składniki:
jabłka (u mnie wyszedł cały większy garnek już pokrojonych
jabłek, nie wiem ile to mogło być, ale dajemy tyle na ile mamy ochotę)
cynamon1/2
galaretki cytrynowejPrzygotowanie:
Jabłka obieramy, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w kosteczkę - wrzucamy do garnka. Dolewamy trochę
wody aby się nie przypalały i smażymy do czasu aż będą miękkie i część z nich się delikatnie rozpadnie.Pod koniec dodajemy
galaretkę i
cynamon (ilość w zależność od upodobań).Przekładamy do słoiczków, zakręcamy i pasteryzujemy.Gotowe !

Smacznego ! :)