ßßß
Cookit - przepis na Przekąska z sera pleśniowego i winogron w cieście francuskim
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Przekąska z sera pleśniowego i winogron w cieście francuskim
Składniki
Ciasto francuskie
Winogrona
Ser pleśniowy
Jajko
Wykonanie
Bardzo prosta, ale zarazem smaczna efektowna przekąska.Czas przygotowania: 10 min. + 30 min. pieczeniaIlość porcji: 12 sztukSkładniki:1 opakowanie
ciasta francuskiego
garść
winogron
100 g
sera pleśniowego
1
jajko
Z
ciasta francuskiego
wyciąć kwadraty o
boku
ok. 12 cm.Na środku każdego kwadratu ułożyć 2-3
winogrona
i kawałek
sera pleśniowego
.
Ciasto francuskie
wraz z zawartością zawinąć w kopertę.Wierzch
ciasta francuskiego
posmarować rozbełtanym
jajkiem
.Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 30 min.
Źródło:
http://krainadobrejkuchni.blogspot.com/2013/03/przekaska-z-sera-plesniowego-i-winogron.html
Przepisy powiązane
Makowa choinka z ciasta francuskiego
Paluchy z ciasta francuskiego
Francuskie zawijańce z makiem
Ciastka francuskie z owocami i śliwellą
Ciastka francuskie z czekoladą
Składniki powiązane (0)