ßßß
1. Produkty:mięso wołowe 200 g - 42 g białka, 16 g tłuszczów, 308 kcal1/3 jajka -2 g białka, 2 g tłuszczów - 24 kcaloliwa z oliwekwoda mineralnaprzyprawycebulaogórek konserwowy2. Czas przygotowania:15 minut3. Sposób przyrządzeniaSkładniki: (na 600 g mięsa)jajko kurze600 g mięsa wołowegołyżka oliwy z oliwekwoda mineralna na okoprzyprawy: papryka słodka, papryka ostra/pieprz cayne, sól, pieprzWołowinę kroimy w plastry (takie, aby weszły do maszynki), mielimy 2 razy. Po dwukrotnym zmieleniu wołowiny dodajemy jajko, następnie oliwę, przyprawy - na oko, na końcy dodajemy wodę mineralną - dla puszystości. Dokładnie mieszamy, tatar nie powinien być rzadki. Smakujemy, jeśli brakuje ostrości lub słoności dodaejmy właściwą przyprawę. Przy tatarze powinna znajdować się pokrojoną w kostkę cebula i ogórek konserwowy. Ja jem bez surowego jajka - wystarczy mi jedno, które zmieszałem wcześniej z masą tatara.4. Ocena smaku10/105. WaloryŚwietne białko i smak.6. UwagiNie przesadzać z ilością - to surowe mięso:) Wołowinę kupujemy tylko w zaufanych sklepach.7. Wartość odżywcza, a dziennie zapotrzebowanie:bialko: 44 gwęglowodany: 0 gtłuszcze: 16 gkcal: 332 kcalDzienne zapotrzebowanie aktywnego dorosłego meżczyzny (waga 85 kg):153 g białka, 85 g tłuszczów, 319 g węglowodanów, 2652 kcalDzienne zapotrzebowanie aktywnej dorosłej kobiety (waga 60 kg):90 g białka, 48 g tłuszcz ów, 223 g węglowodanów, 1684 kcalMoje dziennie zapotrzebowanie przy diecie na masę mieśniową (waga 1 02 kg):204 g białka, 153 g tłuszcz ów, 403 g węglowodanów, 3804 kcal