ßßß Cookit - przepis na Babeczki kruche

Babeczki kruche

Składniki

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 20
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 11
Składnik
Logo Ilość Czego
mąka 200 gramów
masło 1/2 kostek
żółtko 2 sztuk
masło 1 łyżek stołowych
sól 10 szczypta
Wykonanie:
Przesianą mąkę łączymy z żółtkami, masłem i szczyptą soli, zagniatając szybko jednolite ciasto. Chłodzimy przez godzinę w lodówce, a następnie dzielimy na 20 kawałków. Z każdego formujemy cienki placuszek, którym wylepiamy posmarowane masłem foremki. Pieczemy na złoty kolor w średnio nagrzanym piekarniku. Po lekkim przestudzeniu delikatnie wyjmujemy z foremek.
Autor: BARBARA36
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Komentarze:
Autor: Floress
Data: 2009-04-27
pyszne
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/6382/Babeczki-kruche