Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 20(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 11SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 200 gramów
masło 1/2 kostek
żółtko 2 sztuk
masło 1 łyżek stołowych
sól 10 szczyptaWykonanie:Przesianą
mąkę łączymy z
żółtkami,
masłem i szczyptą
soli, zagniatając szybko jednolite ciasto. Chłodzimy przez godzinę w lodówce, a następnie dzielimy na 20 kawałków. Z każdego formujemy cienki placuszek, którym wylepiamy posmarowane
masłem foremki. Pieczemy na złoty kolor w średnio nagrzanym piekarniku. Po lekkim przestudzeniu delikatnie wyjmujemy z foremek.Autor: BARBARA36Zobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKomentarze:Autor: FloressData: 2009-04-27pyszneDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: