ßßß Cookit - przepis na Galaretka z jagód i porzeczek

Galaretka z jagód i porzeczek

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 1
(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
jagody 700 gramów
porzeczki czerwone 300 gramów
cukier żelujacy 3:1 350 gramów
cukier waniliowy 2 łyżek deserowych
Wykonanie:
Oczyszczone owoce przełożyć do garnka, dodać cukier żelujący oraz cukier waniliowy, wymieszać i doprowadzić do wrzenia. Gotować jeszcze 2 minuty, zbierając powstająca pianę. Gorącą galaretkę przełożyć do wyparzonych słoików, szczelnie zamknąć i odwrócić do góry dnem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Przetwory weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10891/Galaretka-z-jagod-i-porzeczek