Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
jagody 700 gramów
porzeczki czerwone 300 gramów
cukier żelujacy 3:1 350 gramów
cukier waniliowy 2 łyżek deserowychWykonanie:Oczyszczone
owoce przełożyć do garnka, dodać
cukier żelujący oraz
cukier waniliowy, wymieszać i doprowadzić do wrzenia. Gotować jeszcze 2 minuty, zbierając powstająca pianę. Gorącą
galaretkę przełożyć do wyparzonych słoików, szczelnie zamknąć i odwrócić do góry dnem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia Polska
Przetwory weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: