ßßß Cookit - przepis na Fasolka szparagowa solona

Fasolka szparagowa solona

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 8
(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
fasola szparagowa 1 kilogramów
sól 25 dekagramów
woda 4 szklanek
Wykonanie:
Świeże, jędrne fasolki umyć, osączyć, oczyścić z włókien, odcinając końce. Układać w wygotowanych słoikach, przesypując solą (5 dag), uciskać każdą warstwę. Z pozostałej soli i wody ugotować zalewę i od razu zalać nią każdy napełniony słoik tak, aby przykryła powierzchnię fasolki. Słoiki zamknąć. Przechowywać w chłodnym i zaciemnionym pomieszczeniu. Przed użyciem należy fasolkę odcedzić z zalewy i zalać zimną wodą, pozostawić w niej około pół godziny, odcedzić i ugotować.
Przetwory weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/1046/Fasolka-szparagowa-solona