Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
fasola szparagowa 1 kilogramów
sól 25 dekagramów
woda 4 szklanekWykonanie:Świeże, jędrne
fasolki umyć, osączyć, oczyścić z włókien, odcinając końce. Układać w wygotowanych słoikach, przesypując
solą (5 dag), uciskać każdą warstwę. Z pozostałej
soli i
wody ugotować zalewę i od razu zalać nią każdy napełniony słoik tak, aby przykryła powierzchnię
fasolki. Słoiki zamknąć. Przechowywać w chłodnym i zaciemnionym pomieszczeniu. Przed użyciem należy
fasolkę odcedzić z zalewy i zalać zimną
wodą, pozostawić w niej około pół godziny, odcedzić i ugotować.
Przetwory weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: