Wykonanie
Różne kombinacje jajecznicy już jedliśmy. Z
szynką,
grzybkami,
łososiem, a ostatnio z
pomidorkami koktajlowymi. Kubuś uwielbia małe, czerwone kuleczki więc musiałam je także dołożyć do jajecznicy. Coś nowego, innego, smacznego ;) Podana z ciepłymi grzankami, idealna na sobotnie czy niedzielne śniadanie.Składniki:- 4
jajka- 6-8
pomidorków koktajlowych- łyżka
masła-
sól i
pieprz do smaku-
zielona cebulka lub
szczypiorekPrzepis:
Pomidorki umyć, przekroić na pół. Jeżeli są duże, to na ćwiartki. Na patelni rozgrzać
masło, wrzucić
pomidorki - chwilę wszystko podsmażyć. W międzyczasie w miseczce rozbić
jajka - rozmieszać. Doprawić
solą i
pieprzem. Masę jajeczną wlać na
pomidorki, całość mieszać, aż do otrzymania odpowiedniej konsystencji jajecznicy, jaką lubimy. Podawać posypane
zieloną cebulką oraz ciepłą, chrupiącą grzanką.

Smacznego.źródło: własne