Wykonanie
Ten tydzień będzie
chlebowy... dziś chlebek
jogurtowy z maszyny, jutro
chleb z chrupiącą skórką bez zagniatania, a pod koniec tyg w planach mam chlebek pszenny na zaczynie zakwasowym ;) takie cuda będą powstawać w mojej kuchni... Zapraszam

- 150 ml letniej
wody- 125 ml
jogurtu naturalnego - o temp, pokojowej- 1 łyżka
oleju- 1 łyżka
miodu- 200 g
mąki pszennej- 150 g
mąki pszennej razowej- 25 g
otrębów pszennych- 1 łyżeczka
soli- 1/2 łyżeczki
suszonych drożdży

- do maszyny wlać wszystkie składniki mokre czyli
woda,
jogurt,
olej,
miód- dodać obie
mąki,
sól,
otręby- na górę wsypać
drożdże- ustawić program podstawowy, waga 700 g, skórka średnio wypieczona- po upieczeniu wystudzić na kratceSmacznego.źródło: Smacznie z Joanną