Pamiętam z czasów dzieciństwa takie ciasto... zwyczajny biszkopt, owoce, galaretka ;) tym razem postanowiłam że biszkopt będzie podłużny, upiekłam go więc w keksówce... znikł bardzo szybko ;)- 3 jajka- 3 łyżki cukru- 3 łyżki mąki- 1 łyżeczka proszku do pieczenia- 1 galaretka wiśniowa- ok 30 szt. wydrylowanych wiśni (dałam rozmrożone) mogą być dowolne owoce- płatki migdałów- galaretkę rozpuścić w gorącej wodzie- po wystudzeniu dodać wydrylowane wiśnie- jaja ubić z cukrem na puszystą masę, powoli dodawać po jednej łyżce mąki delikatnie mieszając silikonową łopatką- dodać proszek do pieczenia i ponownie wymieszać- formę keksówkę wysmarować lub wyłożyć papierem do pieczenia- wylać ciasto, posypać płatkami migdałów- piec ok 30-40 min. w temp. 180 st. (do tzn. suchego patyczka)- po upieczeniu biszkopt wystudzić i przekroić na dwa płaty- jedną część ponownie włożyć do formy- zalać tężejącą galaretką z owocami- przykryć drugą częścią biszkoptu- zostawić do całkowitego stężenia galaretki- potem ostrożnie wyciągnąć z formy i kroić na grube plastrySmacznego.źródło: własne