Wykonanie
Przepis na tą
kapustę jest bardzo prosty, szybki i każdy już pewno próbował, jednak postanowiłam zamieścić przepis dla tych, którzy w gotowaniu stawiają pierwsze kroki.... może komuś się przyda ;)- pół główki
czerwonej kapusty- 1
cebula-
ocet-
vegeta,
pieprz-
zielona cebulka
-
kapustę poszatkować, włożyć do garnka, zalać 2 szklankami
wody, dodać
przyprawy do smaku- postawić na średnim ogniu, ugotować do miękkości- w tym czasie
cebulę obrać, pokroić w kostkę-
zieloną cebulkę posiekać-
kapustę odcedzić- przełożyć do garnka, skropić
octem (wtedy zachowa swój kolor), dodać pokrojoną
cebulę, ewentualnie dodać
pieprz- całość wymieszać- wyłożyć do miseczki i posypać
zieloną cebulkęNajlepiej smakuje z
mięsem w sosie podawany z
ziemniakami...Smacznego.