Wykonanie
Jaja to jeden z licznych produktów, który zawsze gości w naszej lodówce... Można z nich przygotować mnóstwo posiłków, zarówno śniadań, kolacji czy przekąsek... Jajecznica z
boczkiem na sobotnie czy niedzielne śniadanie, to dobry początek dnia... Najlepiej smakuje z pokrojonym
pomidorkiem i ciepłą
bagietką...

Składniki na Jajecznicę z
boczkiem:- ok. 100 g
boczku pokrojonego w cienkie paseczki- 3-4
jajka-
sól i
pieprz do smakuPrzepis na Jajecznicę z
boczkiem:- rozgrzać patelnie (bez tłuszczu), dodać pokrojony w paseczki
boczek - usmażyć- jeżeli jest nadmiar tłuszczu - odlać- w osobnej miseczce wbić
jaja, doprawić
solą i
pieprzem - całość wymieszać- masę jajeczną wlać na patelnie z
boczkiem - ciągle mieszać- zdjąć z ognia - w zależności od tego jaka lubimy ;)Smacznego.