ßßß
Składniki (dla 2 os.):2 podwójne filety z kurczaka (lub po ½ filetu indyczego)2 plastry sera Gouda2 ząbki czosnkusól, pieprz (mieszanka ostrych pieprzów)Przygotowanie:Filety myjemy, obieramy z niepotrzebnych błon i każdy przecinamy na pół. Mniejsze kawałki ubijamy za pomocą tłuczka, aby uzyskać cienkie i płaskie powierzchnie. Filety solimy i obsypujemy odrobiną pieprzu. Po bokach każdego z nich układamy kawałki sera, a na serze - posiekany czosnek. Roladkę zwijamy w rulon od strony przykrytej serem. Na koniec dokładanie zlepiamy całość, aby zawartość nie wypłynęła podczas pieczenia (można użyć w tym celu wykałaczek). Gotowe roladki układamy na blaszce pokrytej folią aluminiową. Blaszkę wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C. Zapiekamy ok. 15 min. Podajemy z lekką sałatką.Smacznego!




Odwiedź mnie na Facebook'uDziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi niezmiernie miło jeżeli pozostawisz po sobie ślad, czyli komentarz.Pozdrawiam serdecznie!Basia ;)