ßßß
Składniki:1 opakowanie kaszy gryczanej5 korniszonów1 kostka chudego/półtłustego twarogu2 ząbki czosnku3 łyżki serka homogenizowanegoprzyprawy: sól, pieprz, chiliświeża bazyliaPrzygotowanie:Kaszę gotujemy według przepisu podanego na opakowaniu. Odkładamy do wystygnięcia. Ser mielimy wraz z obranymi ząbkami czosnku. Kaszę przepuszczamy przez maszynkę o grubych oczkach. Korniszony siekamy na drobniutka kosteczkę i wrzucamy do miski z twarogiem. Obie masy: kaszową i serową łączymy ze sobą. Całość doprawiamy do smaku solą, pieprzem i chili oraz posiekaną bazylią. Z lepkiej masy formujemy kulki (możemy obtoczyć je na koniec w sezamie, siemieniu lnianym lub otrębach) i odkładamy na deskę. Deskę wraz z klopsami wkładamy do lodówki, aby masa była bardziej zbita.Smacznego!



Odwiedź mnie na Facebook'uDziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi niezmiernie miło jeżeli pozostawisz po sobie ślad, czyli komentarz.Pozdrawiam serdecznie!Basia ;)