ßßß
Składniki:1kg małych ogórków gruntowych1,5l wody2 łyżki soli2 ząbki czosnku2 cm korzenia chrzanuniewielka wiązka kopruPrzygotowanie:Sól rozpuszczamy w przegotowanej, gorącej wodzie. Garnek z wodą odstawiamy w chłodne miejsce, by zalewa ostygła. Do słoików na dno wkładamy koper, ząbki czosnku i chrzan. Umyte ogórki upychamy ciasno do słoików. Zalewamy ostudzoną wodą (ogórki muszą być przykryte wodą). Zakręcamy słoiki i odstawiamy w zacienione miejsce. Po 2-3 dniach ogórki będą gotowe do spożycia.Smacznego!




Odwiedź mnie na Facebook'uDziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi niezmiernie miło jeżeli pozostawisz po sobie ślad, czyli komentarz.Pozdrawiam serdecznie!Basia ;)