ßßß
Składniki:200 g mąki pszennej100 g miękkiego masła2 duże marchewki1 łyżeczka proszku do pieczenia1 łyżeczka cukru waniliowego50 g cukru pudru100 g marmoladyPrzygotowanie:Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 190 stopni C. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Marchewki obieramy i trzemy na tarce o małych oczkach. Startą marchewkę i miękkie masło dodajemy do miski z mąką. Mieszamy, a następnie formujemy kleistą kulę. Na stolnicy wyrabiamy ciasto, podsypując mąką w razie potrzeby. Wyrobione ciasto cienko wałkujemy . Wycinamy z małe koła za pomocą kieliszka, w co drugim krążku wycinamy jeszcze mniejsze kółka. Całe koła smarujemy marmoladą i układamy na nich te z wyciętym środkiem. Gotowe ciasteczka układamy na blaszce i wkładamy do piekarnika na około 20 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu, ciasteczka można oprószyć cukrem pudrem.Smacznego!










Odwiedź mnie na Facebook'uDziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi niezmiernie miło jeżeli pozostawisz po sobie ślad, czyli komentarz.Pozdrawiam serdecznie!Basia ;)