ßßß
Składniki:1 puszka ananasa w zalewie1 opakowanie ciasta francuskiegobiałko z jednego jajkaodrobina cukru trzcinowego1 opakowanie twardej marmolady (do wypieków)Przygotowanie:Krążki ananasa wyjmujemy z puszki, wrzucamy na sitko, aby obciekły z syropu, a potem układamy na ręczniku papierowym dla dokładniejszego osuszenia. Ciasto francuskie rozwijamy na stolnicy. Osuszone krążki ananasa układamy na cieście i wykrawamy okręgi o 2 cm większe od krążków ananasowych. Do środka każdego krążka dodajemy łyżeczkę marmolady. Brzegi ciasta smarujemy dodatkowo białkiem i posypujemy cukrem (w czasie pieczenia utworzy się pyszny karmel). Ciastka wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na 15-20 minut. Gotowe!Smacznego!







Odwiedź mnie na Facebook'uDziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi niezmiernie miło jeżeli pozostawisz po sobie ślad, czyli komentarz.Pozdrawiam serdecznie!Basia ;)