ßßß
Składniki:półlitrowy słoik kiszonej kapusty (najlepiej z własnej spiżarni)1 mała cebula1 marchewkapołowa dojrzałego i miękkiego awokado½ dużego jabłka lub 1 małe w całości całe (wybrałam renetę, bo lubię kwaśne jabłka, ale można użyć championów)garstka posiekanych orzechów włoskich1 niepełna łyżeczka cukru trzcinowegoPrzygotowanie:Do miseczki wrzucamy kiszoną kapustę. Awokado kroimy w bardzo drobną kosteczkę (można także pognieść widelcem na papkę). Użyłam tego owocu zamiast oleju – równie dobrze natłuści sałatkę, a nie doda jej aż tyle kalorii co olej. Posiekany owoc wrzucamy do miski z kapustą. Mieszamy.Jabłko i marchew myjemy, obieramy ze skórki i trzemy na tarce o grubych oczkach. Następnie wrzucamy do reszty składników znajdujących się w misce. Obieramy cebulę i kroimy w kostkę. Orzechy rozłupujemy z łupin i siekamy. Cebula i posiekane orzechy dodajemy do miseczki z jabłkami. Doprawiamy odrobiną cukru trzcinowego i dokładnie mieszamy. Gotowe!Szybka surówka z kiszonej kapusty idealnie uzupełni smak mięsa serwowanego na drugie danie.Smacznego!




Odwiedź mnie na Facebook'uDziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi niezmiernie miło jeżeli pozostawisz po sobie ślad, czyli komentarz.Pozdrawiam serdecznie!Basia ;)