Wykonanie
Czasem pewnie i Wam zostaje kilka
białek kurzych po gotowaniu w kuchni i zastanawiacie się co z nimi zrobić by ich zwyczajnie w świecie nie wyrzucić. Wymyśliłam, że jedyną rzeczą na którą
mogę mieć ochotę to właśnie kokosanki. Wyszło ich dość dużo, bo są zrobione z sześciu
białek.

składniki potrzebne na
ciasteczka:- 6
białek kurzych;- 3 pełne szklanki wiórek
kokosowych (lub więcej gdy masa będzie za rzadka);- 1,5 szklanki
cukru;- pół szklanki
cukru pudru;- łyżeczka
kawy rozpuszczalnej;- szczypta
soli;- szpryca do wyciskania
ciastek.sposób wykonania:Do
białek dodajemy
sól i ubijamy na sztywną pianę, następnie wsypujemy
cukier puder i szklankę
cukru - znów miksujemy do uzyskania gładkiej masy. Kolejną rzeczą którą wrzucamy do miski jest
kokos, mieszamy już tym razem łyżką, dodajemy
kawę oraz resztę
cukru mieszając. Masą nadziewamy szprycę i formujemy paseczki, a następnie zwijamy je w 'trójkąciki'. Gotowe kokosanki wrzucamy na 160 stopni z termoobiegiem na 20 minut do piekarnika. Odstawiamy do ostygnięcia, po kilkudziesięciu minutach można się zajadać !bon apettit!


Właśnie zajadam się przepyszną
sałatką z grillowaną
rybą,
sałatą lodową,
pomidorami i domowymi grzankami w sosie
śmietanowo-
koperkowym <3 Krzycho też potrafi przygotować coś na prawdę dobrego :)