Wykonanie
Dzisiaj wszyscy tylko o pączkach, faworkach, oponkach a ja o kotletach:-) Taki właśnie przypomniał mi się przepis. Proste w przygotowaniu i szybkie w smażeniu. Warto dodać do nich
zieloną cebulkę, której akurat dzisiaj nie miałam.Składniki:-pół piersi z
indyka lub podwójna
pierś z kurczaka-20dkg startego
żółtego sera-1jajko-trochę
mąki pszennej-pół szklanki
mleka-
sól,
pieprzSposób przygotowania:
Kurczaka lub
indyka myjemy i drobno kroimy w kostkę. Przekładamy do miski.Przyprawiamy
solą i
pieprzem. Dodajemy jedno
jajko,
starty ser i
zieloną cebulkę jeśli ktoś ma. Wlewamy
mleko i dosypujemy
mąki tak na oko, żeby wszystko trochę zagęścić. Wszystko mieszamy. Kładziemy małe porcje na patelnie i formujemy kotleciki. Smażymy na złoty kolor.