Wykonanie

Quesadillas, które ostatnio zrobiłam, idealnie nadaje się na wczesne śniadanie, ponieważ robi się je bardzo szybko. Można przygotować je na patelni, z użyciem jakiegoś obciążenia, ale jeśli mamy grill elektryczny to sprawa jest naprawdę błyskawiczna.SKŁADNIKI(dla 2 osób)2 placki tortilli1/3 puszki
czerwonej fasoli1/3 puszki
groszku8 plastrów
żółtego sera1/2
pomidora (pokrojonego w 8 części)
zielona cebulkasos
chilliPRZEPIS
Fasolę przekładamy z puszki na sitko i płuczemy,
groszek odcedzamy.
Cebulkę drobno kroimy.Na połowie każdego placka układamy po 2 plastry
sera, następnie po 4 części
pomidora,
zieloną cebulkę, sos
chilli,
fasolę i
groszek - wymieszane razem oraz pozostałe 2 plastry
sera.Składamy tortille na pół i zapiekamy na grillu elektrycznym, tak długo, aż
ser się roztopi i delikatnie zapiecze.Gotowe Quesadillas ściągamy z grilla i kroimy na 4 części.