Szybka sałatka, którą przygotowałam dziś rano do pracy.. Kurczaka z wczorajszego obiadu obrałam już wczoraj, także dziś pozostało mi tylko wszystko razem połączyć.. w ostatniej chwili postanowiłam dodać suszoną żurawinę, która okazała się być tym brakującym elementem! Uwielbiam tworzyć takie szybkie dania bez przepisu, bo wychodzą zawsze smakowite połączenia :)SKŁADNIKI1/2 opakowana mixu sałat (np. skandynawski)2 rzodkiewki1/4 szklanki suszonej żurawiny3 łyżki kaszy jęczmiennej perłowej (z obiadu z dnia poprzedniego)2 upieczone podudzia z kurczaka (z obiadu z dnia poprzedniego)1 łyżka majonezusólpieprzPRZEPISMięso oddzielamy od kości i rozdzielamy palcami na małe kawałki, rzodkiewkę kroimy w plastry.Do miski przekładamy sałatę, mięso, rzodkiewkę i kaszę. Dodajemy majonez, sól i pieprz. Mieszamy.Na koniec dodajemy żurawinę.