Wykonanie
Sezon
grzybowy w pełni. Bardzo lubię
grzyby zbierać, a jeszcze bardziej je zjadać.Tym razem postanowiłem zrobić z nimi zapiekankę.Wyszło super chrupko, super
grzybowo i super
serowo. Polecam.

Składniki:-
bułki kajzerki,-
grzyby leśne,- mała
cebula,-
sól,
pieprz,
tymianek,-
śmietana 30%,-
ser żółty.Sposób przygotowania:W bułkach ściąć górę , a miąższ wydrążyć.
Cebulę drobno posiekać i podsmażyć, dołożyć oczyszczone i pokrojone
grzyby. Kiedy będą zrumienione dodać
przyprawy , kremówkę i całość zagotować.Kremówki dodać tyle,aby sos był gęsty. Na dno
bułek wyłożyć
starty ser, na to
grzyby i znów
ser. Tak przygotowane
kajzerki wyłożyć na blachę i do wstawić do piekarnika.Gdy
ser się stopi,a
bułki zrumienią zapiekanka jest gotowa.