ßßß
Składniki:puszka ciecierzycy1/2 szklanki masła orzechowego (ja dałam masło z nerkowców z kawałkami orzeszków ziemnych)1/4 szklanki syropu klonowego (można dodać miód)1/4 szklanki mąki z amarantusa2 kostki gorzkiej czekolady minimum 85% kakao drobno posiekanej1 łyżeczka ekstraktu waniliowego1/2 łyżeczki sody oczyszczonejRozgrzewamy piekarnik do 175 stopni.W misce ręcznym blenderem miksujemy wszystkie składniki (oprócz czekolady) tak aby stworzyły gładką masę. Następnie dodajemy kawałki czekolady i delikatnie łączymy z ciastem.Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Masę ciasteczkową nakładamy po łyżce a następnie spłaszczamy widelcem. Pieczemy około 15 - 20 minut w zależności od wielkości ciasteczek.Upieczone ciasteczka przekładamy na kratkę i studzimy.Smacznego...