Wykonanie
Pamiętacie mój świąteczny omlet (TUTAJ link)jeśli przypadł Wam do smaku to i polubicie wersję
kokosową. Omlet jest puszysty, sycący i wspaniale komponuje się z ulubionym
serkiem,
dżemem czy
jogurtem.


Składniki:3
jajka1 łyżka zmielonego złocistego
siemienia lnianego2 łyżki niesłodzonych wiórek
kokosowychszczypta
cynamonuolej kokosowy do smażenia ok. 1 łyżeczkaulubione dodatki (u mnie
serek naturalny i
dżem śliwkowy)
Jajka rozbijamy widelcem lub trzepaczką. Dodajemy
siemię lniane,
wiórki kokosowe,
cynamon i wszystko razem mieszamy.Na małej nieprzywierającej patelni rozpuszczamy
olej kokosowy i wylewamy ciasto. Zmniejszamy gaz i przykrywamy patelnię pokrywką (omlet ładnie nam wtedy wyrośnie). Omlet smażymy około 3 minut. Po tym czasie delikatnie przekręcamy i czynność powtarzamy. Gotowy omlet powinien być lekko złocisty.Gotowy omlet wykładamy na talerz, smarujemy
serkiem,
dżemem oraz lekko oprószamy
cynamonem.Smacznego...