Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
krewetki gotowane w skorupkach 400 gramów
awokado 2 sztuk
majonez 4 łyżek stołowych
koniak 1 łyżek stołowych
sos tabasco według uznaniasok z
pomarańczy 1 łyżek stołowychskórka z
pomarańczy - otarta 0,25 łyżek deserowych
sok z cytryny według uznaniaWykonanie:Obrać ze skorupek
krewetki i sparzyć.Sos:
majonez wymieszać z
koniakiem, kilkoma kroplami
tabasco,
sokiem i skórką z
pomarańczy.Umyte, osuszone
awokado przepołowić i wyjąć pestkę. Łyżeczką wydrążyć miąższ i posiekać go w kostkę oraz wymieszać z niewielka ilością
soku z cytryny, żeby nie ściemniał.
Sokiem z cytryny posmarować wydrążone
awokado.
Krewetki wymieszać z sosem i pokrojonym miąższem, nałożyć do połówek
awokado i od razu podawać.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia Polska
Owoce morzaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: