Wykonanie
Do przygotowania tego ciasta wykorzystujemy tarte
migdały, których drobinki widoczne są po przekrojeniu placka. Każdy jest w stanie upiec to bardzo proste ciasto. Najważniejsze jest to, że nie musimy się obawiać o zakalec.

Składniki:
1,5 szklanki
mąki,
2 łyżeczki
proszku do pieczenia,
5 łyżek
kakao,
200g tartych
migdałów,
3/4 kostki
masła,
4
jajka,
1 szklanka
brązowego cukruMieszamy ze sobą wszystkie suche składniki:
mąkę,
proszek do pieczenia,
kakao,
cukier oraz tarte
migdały.
Jajka należy roztrzepać, a
masło roztopić i ostudzić. Następnie do suchych składników wlewamy
jajka i
masło, dokładnie mieszamy.
Ciasto przekładamy do natłuszczonej formy, pieczemy 40 minut w temperaturze 200 st.C.
SMACZNEGO!